Lastenkirjainstituutti

Lastenkirjainstituutti (LKI) on valtakunnallinen lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä lastenkirjataiteen edistämis- ja tiedotuskeskus ja erikoiskirjasto. Palvelemme alan ammattilaisia, harrastajia sekä tiedotusvälineitä lasten- ja nuortenkirjallisuutta koskevissa kysymyksissä. Järjestämme yksin ja yhteistyössä erilaisia näyttelyitä, tapahtumia ja tapaamisia niin alan ammattilaisille kuin lapsiperheillekin.

fb_icon_325x325Twitter_logo_blue @LKInstituutti
#lastenkirja #nuortenkirja

Kirjasto
Tapahtumat
Tiedotus
Tutkimus
Kuvitusarkisto
Onnimanni-lehti
Onnimanni-palkinto
Kauppa
Lue lisää Lastenkirjainsituutista

Uutiset

Lastenkirjainstituutin Kirjabasaari kutsuu tekemään lastenkirjalöytöjä musiikin tahdittamana 8.–9.6.2016

Lastenkirjainstituutissa järjestetään kesäkuussa jo viidettä kertaa Kirjabasaari, jonka aikana instituutin pöydät notkuvat edullisin hinnoin myytävää poistokirjallisuutta. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös ohjelmallinen kirjakahvila ke 8.6. klo 15–18.

Vuoden 2016 Onnimanni-palkinnon sai lastenohjelma Pikku Kakkonen

Lastenkirjainstituutin Onnimanni-palkinnon saa vuonna 2016 Yleisradion lastenohjelma Pikku Kakkonen monipuolisesta työstään lastenkirjallisuuden näkyvyyden ja lukuharrastuksen edistämiseksi. Palkinto jaettiin Kirjahyrrä-festivaalin avajaisissa Naantalissa 18.5.2016.

Kirjakori 2015 -yhteenveto 4.5.2016

Lastenkirjainstituutin Kirjakori 2015 -näyttelyn valossa lasten- ja nuortenkirjallisuuden asema näyttää hyvältä ja vakaalta. Kirjoja tehdään, julkaistaan, palkitaan ja luetaan. Suomen Kustannusyhdistyksen vuositilaston mukaan tilanne ei ole ihan niin hyvä: painettujen lasten- ja nuortenkirjojen myynti laski.

Ilmoittaudu mukaan LKI:n jäsenmatkalle Tukholmaan

Järjestämme Lastenkirjainstituutin henkilökunnalle, hallitukselle ja jäsenille yhteisen risteilyn Tukholmaan 1.-3.9.2016. Näin saamme tilaisuuden tutustua paitsi toisiimme, myös Tukholman lastenkirja-aarteisiin: Ruotsin lastenkirjainstituutin toimintaan sekä Astrid Lindgrenin kotimuseoon. Matkaan lähdetään Helsingistä torstaina 1.9. klo 17.30 ja palataan lauantaina 3.9. klo 10.10.

Kirjakori 2015 – analyysi, tilastot ja vuoden kirjat

Kirjakori 2015 -näyttely tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tarkastella vuoden lasten- ja nuortenkirjatuotantoa yhdellä kertaa. Laaditut tilastot ja listat syventävät kuvaa. Kirjanäyttely on esillä 4.5. saakka Lastenkirjainstituutissa Tampereella.

Lue lisää uutisia →