Lastenkirjainstituutti

Lastenkirjainstituutti (LKI) on valtakunnallinen lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä lastenkirjataiteen edistämis- ja tiedotuskeskus ja erikoiskirjasto. Palvelemme alan ammattilaisia, harrastajia sekä tiedotusvälineitä lasten- ja nuortenkirjallisuutta koskevissa kysymyksissä. Järjestämme yksin ja yhteistyössä erilaisia näyttelyitä, tapahtumia ja tapaamisia niin alan ammattilaisille kuin lapsiperheillekin.

fb_icon_325x325Twitter_logo_blue @LKInstituutti
#lastenkirja #nuortenkirja

Kirjasto
Tapahtumat
Tiedotus
Tutkimus
Kuvitusarkisto
Onnimanni-lehti
Onnimanni-palkinto
Kauppa
Lue lisää Lastenkirjainsituutista

Uutiset

Onnimanni 2/2016

Uusi Onnimanni on jälleen ilmestynyt. Kesällä pääsemme tutustumaan kuvittaja Marjo Nygårdin arkeen sekä lumoutumaan L.M. Montgomeryn päiväkirjoista. Mukana on tuttuun tapaan lisäksi ajankohtaisia uutisia ja runsaasti lasten- ja nuortenkirja-arvioita.

Ilmoittautuminen 7.-8.11. järjestettävään Nordic E-Stories -seminaariin on alkanut

Lastenkirjallisuuden sähköistyminen Pohjoismaissa koskettaa niin lukijoita kuin tekijöitäkin. Lastenkirjainstituutin kansainvälinen Nordic E-Stories –seminaari kokoaa Tampereelle 7.-8.11. asiantuntijoita ilmiön eri laidoilta ja asettaa sähköistyvän lastenkirjallisuuden monipuolisen tarkastelun keskiöön.

Uutuus: Maija-Kaarina Nenosen korttisarja

Maija-Kaarina Nenosen lastenkirjakuvitukset 40-luvulta ihastuttavat nyt Lastenkirjainstituutin uudessa postikorttisarjassa. Korteissa nähdään kuvituksia Martti Haavion teoksiin Prinsessa Sinisilmä ja Pässi Päkäpää, Onnentupa ja Tiina Tonttutyttö (Kultainen koti -sarja, WSOY 1943).

Kesän aukioloajat

Lastenkirjainstituutin kesäajat poikkeavat hiukan normaaliajoista. Juhannukseen saakka olemme tavattavissa Puutarhakadulla, mutta sen jälkeen koko instituutti on kiinni elokuun alkupuolelle.

Lastenkirjainstituutin Kirjabasaari kutsuu tekemään lastenkirjalöytöjä musiikin tahdittamana 8.–9.6.2016

Lastenkirjainstituutissa järjestetään kesäkuussa jo viidettä kertaa Kirjabasaari, jonka aikana instituutin pöydät notkuvat edullisin hinnoin myytävää poistokirjallisuutta. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös ohjelmallinen kirjakahvila ke 8.6. klo 15–18.

Lue lisää uutisia →