2_2016_Onnimanni_kansi

Onnimanni

Lastenkirjainstituutin julkaisema kulttuurilehti Onnimanni edistää lasten- ja nuortenkirjallisuutta ja sen tutkimusta.

Onnimanni on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä 48-64-sivuinen nelivärinen lehti. Siinä julkaistaan mm. haastatteluja, teemakatsauksia ja tutkimusartikkeleita, joissa ovat esillä yhtälailla uutuuskirjat ja klassikot kuin niiden kirjoittajat ja kuvittajat. Raportit ja uutissivut pitävät ajan tasalla esim. alan palkinnoista, ilmiöistä, kampanjoista ja tapahtumista. Lue lisää

Tilaa Onnimanni! Samalla tuet Lastenkirjainstituutin toimintaa.

Päätoimittaja Tuula Korolainen.
tuula.korolainen(at)saunalahti.fi

Onnimanni 2/2016

Uusi Onnimanni on jälleen ilmestynyt. Kesällä pääsemme tutustumaan kuvittaja Marjo Nygårdin arkeen sekä lumoutumaan L.M. Montgomeryn päiväkirjoista. Mukana on tuttuun tapaan lisäksi ajankohtaisia uutisia ja runsaasti lasten- ja nuortenkirja-arvioita.

Onnimanni 1/2016

Vuoden 2016 ensimmäinen Onnimanni on ilmestynyt. Lehdessä tarkastellaan kotimaista lastenkirjallisuutta monikulttuurisuuden näkökulmasta ja tutustutaan muunmuassa Maailmankouluun ja Tauno Karilaan lännenkirjoihin.

Onnimanni 4/2015

Vuoden viimeinen Onnimanni on ilmestynyt. Lehdessä tutustutaan norjalaiseen fantasiaan, Koko kaupungin Vinskin luoneen Aapelin huumoriin ja Finlandia Junior -voittaja Nadja Sumaseen. Tietenkin vuoden viimeisessä numerossa muistetaan myös 100-vuotisjuhlaa viettävää Kaija Pakkasta ja jo 150-vuotiasta Ihmemaan Liisaa.

Onnimanni 3/2015

Uuden ilmeen saanut Onnimanni 3/2015 on ilmestynyt! Lehdessä tutustutaan aikansa kirjalliseen julkkikseen Merja Otavaan, perehdytään sukupuolinormeja rikkoviin ruotsalaisiin kuvakirjoihin ja tavataan ruotsalainen kirjailija-kuvittaja Pernilla Stalfelt.

Onnimanni 2/2015

Uusimman Onnimanni-lehden aiheina ovat muun muassa Ruotsin lastenkirjavuosi sekä klassinen musiikki nuortenkirjoissa. Tuttuun tapaan lehdestä löytyy myös katsaus ajankohtaisiin lastenkirjallisuuden uutisiin sekä runsaasti kirja-arvioita. Pääkirjoitus, lehden tiivistelmä sekä alan uutisia kartoittava Haavi-osio ovat luettavissa myös verkossa.

Onnimanni 1/2015

Vuoden ensimmäisessä Onnimannissa luomme katsauksen niin vauvojen ensikirjoihin kuin Villin lännen kirjoihinkin. Suomen kansalliseepos Kalevala täyttää tänä vuonna 180 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi tutustutaan englanninkielisiin lasten Kalevala-versioihin. Lue myös muut kiinnostavat artikkelit!

Edelliset numerot

Aiemmin ilmestyneiden Onnimannien sisällysluettelot