Media

Lastenkirjainstituutti palvelee tiedotusvälineitä kaikissa kotimaista lasten- ja nuortenkirjallisuutta koskevissa kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä!
Henkilökunnan yhteystiedot

Lue lisää:
Lastenkirjainstituutin tapahtumia
Tapahtumia muualla
Lastenkirjainstituutin toiminta
Alan uutisia

fb_icon_325x325  Twitter_logo_blue @LKInstituutti #lastenkirja

Vuoden 2016 Onnimanni-palkinnon sai lastenohjelma Pikku Kakkonen

Lastenkirjainstituutin Onnimanni-palkinnon saa vuonna 2016 Yleisradion lastenohjelma Pikku Kakkonen monipuolisesta työstään lastenkirjallisuuden näkyvyyden ja lukuharrastuksen edistämiseksi. Palkinto jaettiin Kirjahyrrä-festivaalin avajaisissa Naantalissa 18.5.2016.

Suomessa julkaistiin vuonna 2015 yli 1000 lasten- ja nuortenkirjaa

Kirjakori 2015 -näyttelyyn liittyvä selvitys on luettavissa instituutin verkkosivuilla.

Lastenkirjainstituutin Tampere kuplii -illan teemana ovat nuoret sarjakuvantekijät

Lastenkirjainstituutissa tutustutaan keskiviikkona 16.3.2016 klo 17 nuoriin pirkanmaalaisiin sarjakuvantekijöihin ja lasten ja nuorten sarjakuvavuoteen 2015. Tilaisuus on osa Tampere kuplii -sarjakuvafestivaalin ohjelmaa.

Rakkaudesta kirjaan -tunnustus Lastenkirjainstituutille

Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinnon saa tänä vuonna Lastenkirjainstituutti. Palkinnolla annetaan tunnustusta merkittävästä työstä, jota Lastenkirjainstituutti on tehnyt pitkäjänteisesti lasten ja nuorten lukemisen edistämiseksi. Suomen Messusäätiön vuosittainen palkinto jaettiin Helsingin Kirjamessujen avajaisissa 22.10.2015 Messukeskuksessa.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden viikolla etsitään lastenkirjoja vastaanottokeskuksiin

Lastenkirjainstituutti haastaa Kirjan vuonna 2015 kirja-alan toimijat, mutta myös muut tahot ja yksityishenkilöt lahjoittamaan lastenkirjoja vastaanottokeskuksiin. Haaste on osa Kirjan vuoden lasten ja nuorenkirjallisuuden teemaviikkoa, jota vietetään 12.–18.10.2015.

Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta 16.-18.10.2015

Tampereella järjestetään lokakuussa ensimmäistä kertaa lastenkirjallisuuden ja sanataiteen pop-up -festivaali Kirjalitta osana Kirjan vuoden 2015 lasten- ja nuortenkirjallisuuden teemaviikkoa. Festivaali valtaa uusia areenoita lasten- ja nuortenkirjallisuudelle sekä sanataideharrastukselle niin katukuvasta kuin sosiaalisen median verkostoistakin. Tavoitteena on innostaa lapsia, nuoria ja perheitä lukemaan ja leikittelemään sanoilla, ja nostaa esiin lasten ja nuorten oma ääni.

Lue lapselle -teoksen julkaisujuhla Lastenkirjainstituutissa to 8.10.

Yhdessä lukeminen rakentaa muutakin kuin lukutaitoa. On yleisesti tiedossa, että lukeminen kasvattaa lapsen sanavarastoa ja antaa pohjan lukutaidon kehitykselle. Mutta tiesitkö, että yhteinen lukuharrastus aikuisen kanssa kehittää myös lapsen sosiaalisia vuorovaikutustaitoja ja lisää itsetuntemusta? Tai että aikuisen ääneen lukemisesta on hyötyä vielä teini-ikäisenkin lapsen kehitykselle? Lastenkirjainstituutin julkaisusarjaan liitetty Päivi Heikkilä-Halttusen Lue lapselle! –teos (Atena 2015) […]

Mitä kuuluu, lastenkirja? –seminaari

Pääkirjasto Metsossa Tampereella 16.10. järjestettävässä Lastenkirjainstituutin seminaarissa luodaan katsaus lasten- ja nuortenkirjallisuuden ajankohtaisimpiin ilmiöihin ja keskustellaan tulevaisuudennäkymistä. Seminaari on tarkoitettu niin lasten- ja nuortenkirjallisuuden parissa työskenteleville kuin muillekin aihepiiristä kiinnostuneille.

Lastenkirjainstituutissa käynnistyy syyskuussa kirjallisuuspiiri 10-14 -vuotiaille

Lasten kirjallisuuspiirissä luetaan ja arvioidaan aivan uutta lasten- ja nuortenkirjallisuutta yhdessä 5.9. alkaen. Haluaisitko haastaa julkkiksen lukemaan lempikirjasi tai tehdä kirjasta videovinkin? Ryhmässä harjoitellaan kirjallisuuskritiikin kirjoittamisen kiemuroita, ja arvioita myös julkaistaan eri medioissa.

Onnimanni-palkinto 2015 Lukuinto-ohjelmalle lasten ja nuorten lukemista edistävästä työstä

Lastenkirjainstituutin Onnimanni-palkinto on myönnetty Lukuinto-ohjelmalle lasten ja nuorten lukemista edistävästä työstä. Palkinnon vastaanottajana on Oulun yliopiston humanistinen tiedekunta ja kasvatustieteiden tiedekunta.