Julkaisut

Lastenkirjainstituutin julkaisusarja on perustettu vuonna 1981. Sarjan tarkoituksena on edistää lasten- ja nuortenkirjallisuuden tuntemusta, opetusta ja tutkimusta.

Instituutti julkaisee myös kortteja ja julisteita, joiden kuva-aiheet valikoidaan lastenkirjan kuvitustaiteesta, usein instituutin omista kokoelmista.

Uutuus: Maija-Kaarina Nenosen korttisarja

Maija-Kaarina Nenosen lastenkirjakuvitukset 40-luvulta ihastuttavat nyt Lastenkirjainstituutin uudessa postikorttisarjassa. Korteissa nähdään kuvituksia Martti Haavion teoksiin Prinsessa Sinisilmä ja Pässi Päkäpää, Onnentupa ja Tiina Tonttutyttö (Kultainen koti -sarja, WSOY 1943).

Jouluaiheiset postikortit

Lastenkirjainstituutin julkaisukokoelmasta löytyy monia joulu- ja talviaiheisia postikortteja. Kortit voi ostaa ilman postituskuluja suoraan Lastenkirjainstituutin toimistolta tai tilata postitse kotisivuiltamme löytyvällä tilauslomakkeella.

Onnimanni 3/2015

Uuden ilmeen saanut Onnimanni 3/2015 on ilmestynyt! Lehdessä tutustutaan aikansa kirjalliseen julkkikseen Merja Otavaan, perehdytään sukupuolinormeja rikkoviin ruotsalaisiin kuvakirjoihin ja tavataan ruotsalainen kirjailija-kuvittaja Pernilla Stalfelt.

Päivi Heikkilä-Halttusen Lue lapselle! -teos LKI:n julkaisusarjan uutuus

Lastenkirjainstituutin julkaisusarjaan liitetty Päivi Heikkilä-Halttusen Lue lapselle! –teos (Atena 2015) avaa uusimman tutkimuksen ja arkisten havaintojen kautta lasten kirjallisuuskasvatuksen tärkeyttä. Teos antaa tietoa siitä, miten lapsen lukuharrastusta voi tukea eri ikäkausille sopivalla tavalla sekä tarjoaa konkreettisia kirjavinkkejä eri ikäisille lapsille. Teos on nyt myynnissä myös Lastenkirjainstituutissa.

Onnimanni 2/2015

Uusimman Onnimanni-lehden aiheina ovat muun muassa Ruotsin lastenkirjavuosi sekä klassinen musiikki nuortenkirjoissa. Tuttuun tapaan lehdestä löytyy myös katsaus ajankohtaisiin lastenkirjallisuuden uutisiin sekä runsaasti kirja-arvioita. Pääkirjoitus, lehden tiivistelmä sekä alan uutisia kartoittava Haavi-osio ovat luettavissa myös verkossa.

Uusi julistesarja myynnissä

Nyt Lastenkirjainstituutin kuvituskokoelmien aarteista on mahdollisuus nauttia myös kodin tai vaikkapa työpaikan seinällä. Julistesarja koostuu Sari Airolan, Hannu Tainan, Camilla Mickwitzin, Riitta Uusitalon ja Maija Karman kuvituksista.

Julkaisusarja

Lastenkirjainstituutin julkaisusarja.

Muut myynnissä olevat kirjat

Muut Lastenkirjainstituutissa myynnissä olevat kirjat.

Kortit ja julisteet

Lastenkirjainstituutin myynnissä olevat kortit ja julisteet.

 

Julkaisujen tilauslomake

Ohje

Tällä lomakkeella voit tilata Lastenkirjainstituutin julkaisemia tuotteita. Jos tilaat enemmän kuin kolme eri tuotetta, merkitse tilauksesi tiedot ja kappalemäärät tekstikenttään “Suuremmat tilaukset”. Samassa kentässä voit halutessasi ilmoittaa tilaukseesi liittyvät lisätiedot.

Muista katsoa ja merkitä tarkoin tilattavan tuotteen nimi.

Postin kautta toimitettaviin tilauksiin lisätään posti- ja toimituskulut.

Olen Lastenkirjainstituutin jäsen.
Tilaan seuraavia Lastenkirjainstituutin tuotteita:

  • Tuote 1*

Kappalemäärä*

 

  • Tuote 2

Kappalemäärä

 

  • Tuote 3

Kappalemäärä

 

 • Lisätiedot / Suuremmat tilaukset

 

  • Nimi*
  • Puhelinnumero*
  • Sähköposti*
  • Katusoite*
  • Postinumero ja -toimipaikka*