Lastenkirjainstituutti

Lastenkirjainstituutti (LKI) on valtakunnallinen lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä lastenkirjataiteen edistämis- ja tiedotuskeskus ja erikoiskirjasto. Palvelemme alan ammattilaisia, harrastajia sekä tiedotusvälineitä lasten- ja nuortenkirjallisuutta koskevissa kysymyksissä. Järjestämme yksin ja yhteistyössä erilaisia näyttelyitä, tapahtumia ja tapaamisia niin alan ammattilaisille kuin lapsiperheillekin.

fb_icon_325x325Twitter_logo_blue @LKInstituutti
#lastenkirja #nuortenkirja

Kirjasto
Tapahtumat
Tiedotus
Tutkimus
Kuvitusarkisto
Onnimanni-lehti
Onnimanni-palkinto
Kauppa
Lue lisää Lastenkirjainsituutista

Uutiset

Lastenkirjainstituutti etsii toiminnanjohtajaa

Lähetä hakemuksesi 19.10.2016 kello 16.00 mennessä.

Kid E-Lit -näyttelykiertue käynnistyy Helsingissä 3. syyskuuta

Kaikenikäisille suunnattu näyttely esittelee pohjoismaiden kiinnostavimman lastenkirjasovellukset syksyn aikana Helsingissä, Jyväskylässä ja Tampereella.

Lauri Viita -runokilpailu 12-19-vuotiaille

Lasten Tampere ry ja Lastenkirjainstituutti järjestävät syksyllä 2016 kirjoituskilpailun, joka kutsuu 12–19-vuotiaat nuoret kirjoittamaan runoja Lauri Viidan jalanjäljissä. Kilpailutöiden deadline on 14. lokakuuta.

Onnimanni 2/2016

Uusi Onnimanni on jälleen ilmestynyt. Kesällä pääsemme tutustumaan kuvittaja Marjo Nygårdin arkeen sekä lumoutumaan L.M. Montgomeryn päiväkirjoista. Mukana on tuttuun tapaan lisäksi ajankohtaisia uutisia ja runsaasti lasten- ja nuortenkirja-arvioita.

Ilmoittautuminen 7.-8.11. järjestettävään Nordic E-Stories -seminaariin on alkanut

Lastenkirjallisuuden sähköistyminen Pohjoismaissa koskettaa niin lukijoita kuin tekijöitäkin. Lastenkirjainstituutin kansainvälinen Nordic E-Stories –seminaari kokoaa Tampereelle 7.-8.11. asiantuntijoita ilmiön eri laidoilta ja asettaa sähköistyvän lastenkirjallisuuden monipuolisen tarkastelun keskiöön.

Lue lisää uutisia →